Annons
Annons

LÅT OSS PRATA SKÖNHET


 

Förr om åren kunde jag ibland kliva upp och tänka: ”Åh vad fin jag är idag!” Jag tänker inte så lika ofta nu för tiden. Det handlar inte nödvändigtvis om att jag är mindre nöjd, snarare om att den delen inte får lika mycket utrymme i mitt liv, jag fokuserar mer på vad jag uträttar om dagarna.

Annons

Vad som får mig att känna mig fin? Det är när jag är i harmoni inombords, har låtit solstålar ge nosen färg eller när höstens första kalla dagar ge rosor på kinderna. (Lägg därtill en timma träning och en god natts sömn.)

Utseende för mig handlar om utstrålning, självkänsla, en vass blick, glädje och trygghet.

Jag har funderat mycket runt vart vi är påväg på det ytliga planet och känner ett stort behov att dela av mig av mina tankar. Vi lever i en tid där filter och fasader utmanar varann, där botox och fillers är lika självklart som att köpa en finkaffe.

Jag vill inte föra en debatt kring vad som är rätt och fel. Jag vill att vi ska ha en dialog.

Vad kommer skönhetshetsen ifrån?

Är jag ensam om att tycka att det ligger en outtalad press att vara flawless som kvinna, där rynkor inte påminner om erfarenhet, snarare om att det är påväg utför!?

Är vi mindre nöjda eller mer öppna med att skönhet behöver hjälp på traven?

När jag hamnar i samtal med tjejer som är 10 år yngre än mig själv, med ansikten som dockor och persikoskinn som diskuterar ingrepp. Då funderar jag ofrivilligt på hur naiv jag är som inte gör något åt mitt stackars face, om jag är dum som inte förstår bättre.

Jag måste vara starkare än så.

Det perfekta livet, det perfekta facet, det perfekta vad?! Vad strävar vi efter?! Vad sätter vi för spår hos brudar i 13-14-års åldern som är lätta att få på fall, benägna att göra allt för att passa in.

Jag vet inte vad tiden kommer få mig att ta för beslut. Jag lovar inget jag inte kommer att hålla. Men! Jag är fast besluten om att jag in i det sista ska kriga för att, nagelack, en färg- och klipp hos frisören, en natt med den perfekt återfuktande masken ska vara gott nog för att ge en extra touch åt mitt uppenbarelse. Att jag duger precis som jag är.

(0)
(0)
4 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar