Alexandra Pizzoni
Alexandra Pizzoni är grundare till boxningskonceptet Night Fight och har en gedigen bakgrund som tränare, hon skrev 2019 boken Self-Care med Anja Forsnor Wärn och brinner för att skapa hållbara livsstilsförändringar både psykiskt och fysiskt. Här i bloggen hittar vi en färgstark vardag kantad av äventyr, filosoferande, bubbel och träning.
Annons

Inför Self Care Sunday

Glad fredag till er!

Idag är det fredag och innebär att det är dags för oss att planera inför Self Care Sunday. Denna veckan tänker jag att vi ska köra hemma-spa, Malin skrev att ett fotbad är nåt man sälla unnar sina fossingar och jag kan ju inte annat än att hålla med. Herregud jag minns ju inte ens när jag tog hand om min fötter sist. Eller jo, jag och Anja gjorde gellack på tårna när vi var i LA, för att det ju är ju sånt man gör när man är där. Men det var ju inte precis som att det var fotvård, fick ju för fan betala extra för 5 min massage om ni förstår, men å andra sidan vem vill ta i ens fötter som inte är en själv!?

Annons

Jaja, jag hade ju velat rota fram det avancerade fotbad jag fick av min tonårskärlek Antons föräldrar i julklapp, men det är nog dessvärre hemma hos mamma och pappa i Ulricehamn, så jag tänker att om någon har ett sådant – LYX LYX LYX för er. Vi andra får riva fram en gammal hederlig bunke och antingen köpa något härligt oljigt fotbad eller testa att göra det här som jag tycker känns härligt från Ekotipset:

Annons

DU BEHÖVER:

• En balja med ljummet eller varmt vatten, 5 liter
• Bikarbonat, 2 msk
• Några droppar eko olja (t.ex rapsolja/olivolja)
• Ev. torkade lavendelblommor (inget måste, men om du har hemma redan och vill lyxa till det)

GÖR SÅ HÄR:

1. Gör i ordning fotbadet och rör om.
2. Sätt dig bekvämt med fötterna i badet i 10-15 minuter.
3. Avsluta med att fila fötterna och smörj därefter in dem.
4. Klart!

Okej nu har vi ett genialiskt upplägg för fötterna, jag tänker ju att jag slänger på en ansiktsmask/sheetmask när jag ändå sitter där i lugnan ro med fötterna i en balja. Jag kommer antagligen lyssna på den här spellistan och jag har ju Anna på besök vilket innebär att jag kommer köra veckans Self Care Sunday med en vän. Det bästa tänkbara är ju att ni också gör det, myser på hemmaspa, med en vän alltså.

9 kommentarer till “Inför Self Care Sunday”

 1. Viktoria skriver: 2 oktober 2020 kl 16:12

  Perfekt! Något jag tänkt göra länge men aldrig tagit tag men nu ska fötterna bli fina! Ha en fin helg!


  1. Alexandra skriver: 2 oktober 2020 kl 21:29

   Hahaha, samma här! 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️ Har behövt göra det så länge. Måste investera i en fil också känner jag. 😅 Detsamma! Ha en fin helg!


 2. Ellinor skriver: 5 oktober 2020 kl 06:14

  Badade bastu och hade fötterna i fotbad, så skön kombo. Vinden ven utanför, regnet smattrade mot fönstret och jag fick en hel timme tumistid med mannen. Varm och småsömnig smorde jag in fötterna efteråt. Somnade som en stock kan jag lova.


  1. Malin skriver: 5 oktober 2020 kl 08:07

   Det där lät ju fantastiskt! 🙂


   1. Ellinor skriver: 5 oktober 2020 kl 12:36

    Javisst, rekommenderar varmt. 😊


   2. Alexandra skriver: 5 oktober 2020 kl 17:02

    Jag håller med Malin!!!


  2. Alexandra skriver: 5 oktober 2020 kl 17:01

   Alltså Ellinor, det upplägget låter ju som en dröm. Gårdagens väder bjöd ju verkligen in till Self Care-mys på riktigt. Kan tänka mig att du sov som en prinsessa. 🙂


 3. Malin skriver: 5 oktober 2020 kl 08:08

  Fötterna badade!
  (Kände dock att jag behövde lite hjälp med området så bokade en fotvård senare i månaden också, hehe).


  1. Alexandra skriver: 5 oktober 2020 kl 17:05

   Mina fötter är också badade. Haha, kände exakt samma som dig, att mina kräver professionellt omhändertagande! Hehe Men har inte kommit så långt att jag har bokat.


Dela på:
Laddar