I annonssamarbete med adidas

Att löpa eller inte löpa. Det är frågan!


 

Ni vet den där känslan när man kommer hem från en lång och intensiv dag på jobbet. Man sätter sig på soffan och stirrar tomt ut i luften tvn är på men du har inte valt det som surrar i bakgrunden. Magen skriker och och du måste äta, men du orkar inte fixa något. Du har planerat i dagar att du ska ut och springa , du har varit pepp på din uppgift… fram till nu. Solen skapar skuggor på golvet och den klarblåa himlen gästas av svalor. Du dividerar med dig själv 30 000 gånger om du ska ge dig ut på din planerade löptur eller inte, du vill men energin är så låg. Det som till slut får dig att ta ett beslut, är kännslan efteråt. Hur mycket skönare du kommer att sitta i soffan. Hur mycket godare maten kommer att smaka. Hur varenda cell i dig kommer att var lycklig. Hur dina ögon kommer att gnistra. Hur skönt du kommer att sova. Hur härlig energi du kommer att generera.

Din övertalningsritual har varit så lång att det redan börjar kännas ganska sent. När du väl tar dina första kliv har asfalten redan hunnit svalna. Dina steg är bestämda och du känner dig starkare än på länge. Dina andetag blir intensivare men du har kontroll på varenda ett. Stan har börjat gå ner i puls, medan din stiger i stadig takt till Izabell- Syner som du spelar alldeles för högt i dina hörlurar. Du känner att inget kan stoppa dig och att lugnet som solnedgången skänker, gör att varje andetag letar sig djupare i magen. All stress försvinner. Du är ett med dina steg, tröttheten är som bortblåst, du känner pulsen av staden, musiken som vibrerar. Solen gör en sista lilla smekning på ditt skinn och får vattnet att glimma. Det är magi och det skapar energi. Energi som gör att du kommer att göra det igen. Det som alltid får mig att göra det igen.

Någon som känner igen sig?

Tänk er att det skulle finnas en sko som möter exakt den där känslan av att vara oövervinnerlig, som är med dig på både bra och dålig dagar. Tänk att det finns en sko där teknologi har möjliggjort att man kan skräddarsy skons ovandel efter din fot och dess rörelsemönster. Alltså den kommer såklart inte göra jobbet åt dig men den kommer att bidra med mer energi. Nä tack fråga mig inte hur, men det har att göra med teknologi och fibrer, mina vänner vi snackar teknisk innovation. Tidigare har löparskor nämligen sytts ihop utifrån hela och färdigproducerade delar av olika typer av material, men med denna nya teknologi, som kallas Tailored Fibre Placement, kan man instället anpassa skon mer exakt efter löparen med hjälp av fibrer.

Exempel: Vid behov av en stabilare löparskor kan tightare fibrer användas, i kallare länder kan fibrer som håller värmen användas och i varmare länder luftigare och mer ventilerande fibrer. Hur smart!? Vill ni läsa mer om SOLARBOOST eller shoppa på studs klicka här.

Blir ni för himla pepp av det här inlägget och vill köra en solnedgångsritual av löpning på 5 km och uppleva SOLARBOOST då skulle ni kunna smita in här och anmäla er. Om solen gör sig te och fjäskar för oss kan jag lova att det kommer att bli en kväll vi sent kommer att glömma. Typ som när ni åt er första godis, zippade på folköl eller vad vet jag, hånglade för första gången. Anmälan klickar ni er fram till här och det är gratis. (Gratis är gott, det har jag alltid sagt.)

Fotograf: Hanna Skoog

(49)
(14)
(0)
6 kommentarer | Translate
 



 
 





Laddar