Annons
Annons

TRÄNINGSTIPS: VI KAN KALLA DET MAGUTMANING


 

Hejsan!

Lovade ju att bjussa på lite gottiga träningstips och övningar mellan varven. Dumt att hålla er på halster. Bra att riva igång på studs.

Passande nog har jag precis fått äran, att en gång i månaden, ta fram ett träningspass till aimns nyhetsbrev. Kul! Så återanvänder denna månadens pass här, kalla mig lat. (Du kan för övrigt signa upp för och ta del av det på deras hemsida under rubriken ”Stories” eller klicka här)

Annons

Vad sägs om att ge magen vad den tål?! Den får ju ganska mycket gratisträning när vi styrketränar, vilket jag gärna lutar mig tillbaks på, på grund av att jag tycker det är skittråkigt att köra mage. Men. Den behöver extra omtanke om vi ska skapa form och om vi vill få extra assistans när vi till exempel springer längre lopp, över milen.

Välj själv om du vill jobba övningarna som en cirkel eller att göra klart en åt gången. Jobba långsamt, med ständigt sug i magen, annars kan du lika gärna låta bli. Färre med kontroll är bättre än många explosiva.

CRUNCH MED RAKA ARMAR

Hur: Rikta armarna mot en punkt i taket behåll den riktningen rakt igenom övningen, med eller utan vikt. Lyft bröstet mot taket, men sug kvar ryggslutet mot marken. Jobba långsamt upp med armarna i taket och bromsa ner.

Varför: Övningen ger både form och aktivitet i de djupa magmuskelerna.

Antal: 8-14 med eller utan vikt x 4 varv

HÖG PLANKA MED BENTWIST

Hur: Ställ dig i plankposition sug in naveln mot ryggraden (behåll den spänningen rakt igenom övningen). Lyft sedan upp ena benet och låt det varannan gång möta armbågen, varannan gång vridas under kroppen. Jobba på knä om det innebär bättre kontroll. Långsamt!

Varför: Vi jobbar med de djupa och sneda magmusklerna

Antal: 5-10 på varje ben x 4 varv

LIGGANDE SAXNING OCH BENLYFT

Hur: Varannan gång saxar du upp och ner mot golvet, varannan lyfter du spikraka ben upp mot taket och sänker dem ned mot golvet med kontroll. (Släpper ryggslutet från marken, gå inte lika nära golvet med benen, eller jobba med ett ben åt gången.)

Varför: Styrka för den raka- och den yttre sneda magmuskeln samt benböjaren.

Antal: 5-10 på sax och benlyft x 4 varv

VIPS så har du jobbat igenom magen! Lycka till.

FOTO: Jonas Pettersson

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar