Alexandra Pizzoni
Alexandra Pizzoni är grundare till boxningskonceptet Night Fight och har en gedigen bakgrund som tränare, hon skrev 2019 boken Self-Care med Anja Forsnor Wärn och brinner för att skapa hållbara livsstilsförändringar både psykiskt och fysiskt. Här i bloggen hittar vi en färgstark vardag kantad av äventyr, filosoferande, bubbel och träning.
Annons

6 tips – så klär du dig rätt för vinterlöpning

Det här inlägget innehåller reklamlänkar. Läs mer här >

Jag är en vinterlöpare av rang. Finns inget som fyller mig mer än att sticka ut och springa när det är mörkt ute och det biter i kinderna. Det känns även som att man ingår i någon slags hemlig klubb med de få löpare man möter.

Annons

Typ som att man vet att om en hemlighet och vill behålla den i gruppen. Hemligheten är att det funkar att springa trots kyla och att det är mysigare än på sommaren för att det är så mycket friskare och att man har hela stans löparslingor för sig själv.

Utöver att det biter i kinderna gillar jag att det går lättare att andas och att tempot automatiskt blir lugnare. Jag tycker även att det känns mysigt att alla lägenhetsljus bidrar till att känns som att springa i en arena där man är Beyonce på scen och sjunger en lugn låt och alla tar upp sina mobiler för att gunga i takt och visa sitt engagemang. (Så långsökt men jag hoppas att ni fattar exakt hur jag menar.)

Gårdagens löptur var i särklass en av mina mysigaste vinterturer någonsin, jag mötte upp fyra av tjejerna i tjejträningsgruppen för att springa runt Årstaviken. Vi var kittade från topp till tå i samma outfit och såg ut som fyra små smurfar.

När vi springer pratar vi om så intressanta och viktiga grejer att jag glömmer av att vi är ute och tränar. Alltså varför har jag inte förstått förens nu att alla borde unna sig träningskompisar i löpspåret. Det blir 1000 procent roligare.

På tal om vinterlöpning. En sak som skulle kunna göra att det inte känns så gossigt att ge sig ut är ju att det är himla kallt och att det är svårt att klä sig rätt. Fick en fråga gällande det för ett tag sen så följ med så ska jag tipsa er. Alla plagg nedan finns för herr, enda skillnaden är att jackan är grå till grabbarna.

Annons

Jag har alltid en tight mössa med fleece som är vindtät. Annars dunkar det i mina öron när jag kommer hem, de tål inte kyla. (Mössan hittar ni här (reklamlänk via Apprl) .)

Vill inte frysa vare sig tår eller röv av mig. Till att börja med fodrade tights det bästa jag någonsin har investerat i. I år springer jag i Stella (reklamlänk via Apprl)  eller dessa. Skor som tål blåst och vatten är ganska trevligt också. Skorna på bilden är dessa och passar perfekt för kall citylöpning, med reflexer och allt.

Annons

Ja och så fleecevantar såklart. Älskar dessa, men såg att dom är slut! Så tänker att ni skulle kunna slå till på dessa, reflex dessutom.

HALLÅ KOLLA MITT GÄNG! Flora, Alex och Linda, känns som att jag har känt dem hela livet så mycket tycker jag om dom och känner mig bekväm i deras sällskap, det är overkligt! Ja och för er som undrar om överkroppsklädsel. Den här utanpå och den här ulltoppen under.

 

2 kommentarer till “6 tips – så klär du dig rätt för vinterlöpning”

 1. Micaela skriver: 1 december 2018 kl 09:41

  Vad är det för jättefin jacka? Och är den bra? Jag letar efter en vinterjacka att ha vid löpträning.


  1. Alexandra Kamperhaug skriver: 4 december 2018 kl 18:50

   Hejsan hejsan! Det är från adidas och jag älskar den. Hade länkat i inlägget men det är inte så lätt att se, insåg jag. 🙂 Den är perfekt för vinterlöpning och beroende på hur kallt det är kan du jobba i olika lager under.

   Länk kommer här:
   https://www.adidas.se/adidas-z.n.e.-winter-loparjacka/CY5509.html?cm_mmc=AdieSEM_PLA_Google-_-GS-OPT-SE-Categories-SubBranded-_-SUBBRAND%2B-%2Bl%C3%B6pning%2Clivsstil-_-PRODUCT_GROUP&cm_mmca1=SE&cm_mmca2=&ds_agid=58700003676612553&gclid=Cj0KCQiAuf7fBRD7ARIsACqb8w7yZvoou4gsZ54K-YBBQEhUDCmseta9_KRfXAchzJXHCJBCdWaFG08aAshMEALw_wcB&gclsrc=aw.ds


Dela på:
Laddar