Annons
Annons

PASSET AKA PÅSKPRESENTEN


 

Glad Påsk!

Vad sägs om att ni får ett löppass i påskpresent av mig?! Det är ett intervallpass. För bara ett kort tag sen fick själva ordet intervall, hela min kropp att protestera, ens innan jag hade börjat.

Annons

Så hej. Mitt intervallpass syftar inte till att skapa mjölksyra och blodsmak. Det är liksom inte så att dom passen automatskt ger bäst utdelning. Jag lovar. Mitt intervallpass skapar känsla av att känna sig stark och att vilja göra det igen.

Jag tänker att vi ska prata mer om allt bra med intervaller i ett annat inlägg (så opedagogiskt) men jag vill i förbifarten nämna att det förbättrar syreupptagning, löpstyrka, snabbhet och löpekonomi.

Kort och gott. Vill du bli bättre på att springa. Sluta spring samma sträcka om och om igen. Lägg in intervaller.

Såhär:

Mät upp en sträcka på 400 meter, med hjälp av typ Runkeeper-appen eller gå till en löparbana (dom är i regel 400 meter).

Jogga igång kroppen ordentligt så att den är redo för start, typ 10 min eller 2-3 kilometer.

Spring 100 meter 4 gånger

Spring 200 meter 3 gånger

Spring 400 meter 2 gånger

Spring 800 meter 1 gång

Spring 400 meter 2 gånger

Spring 200 meter 3 gånger

Spring 100 meter 4 gånger

Det enda du behöver fokusera på är att försöka hålla ett jämnt tempo på varje sträcka. Det vill säga, inte springa så fort att du behöver sakta ner på slutet, men inte heller känna att du kunde tagit i mer.

Vila ungefär så länge som det tar att springa varje sträcka. (100 m cirka 20 sekunder, 200 meter cirka 40 sekunder, 400 meter cirka 90 sekunder, 800 meter cirka 180 sekunder.)

Passar: Nybörjare och proffs.

Jag springer alltid utan pulsklocka och går rakt av på hur ansträngningen känns, men du kan såklart springa med klocka om du är van vid det.

Det här är ett intervallpass som ska göra att du får upp puls, men som sagt, ingen mjölksyra, eller blodsmak, då är du för snabb.

Lycka till!

 

(0)
(0)
3 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar