Annons
Annons

INSTAGRAM: INSPO ELLER STRESS!?


 

Härom veckan gjorde jag en miniundersökning på min Instagram. Den handlade om hur vi upplever att ”mycket kropp och nakenhet” påverkar oss. Pepp vs Stress. (Det är ju trots allt väldigt vanligt på Instagram i allmänhet och träningsinriktade konton i synnerhet.)

Annons

Man fick välja mellan:

1 Blir inspirerad

x Kunde inte bry mig mindre

2 Blir stressad

Det är otroligt intressant att ta del av era åsikter. Även om det inte går att dra några generella slutsatser så tror jag ändå att de svar jag fick är ganska talande. Till största delen verkar det som att de flesta hamnar i mellanlandet pepp/stress. Att det helt och håller beror på vad bilden förmedlar.

Många uppgav att bilder som enbart handlar om att spänna abs eller om man kanske är mitt uppe i ett svettigt pass tas emot helt olika. Men när det väl kommer till kritan. I slutändan bidrar det ofta med känslor som handlar om stress, trots inspirations-uppfylldhet vid första ögonkastet.

Så vad är min ståndpunkt i det hela?

Jag bryr mig ärligt inte så mycket om vad folk lägger upp i sina flöden. Jag har lärt mig att bli sams med bilden i spegeln. Jag tycker att var och en får ansvara för sig. Jag håller helt och hållet med om att det beror på uttrycket i bilden. Förutom när bilderna anspelar på porrigt sexig, då tycker jag att det blir sorgligt. Tro mig jag älskar den nakna kroppen, oavsett form, men jag tycker att det finns otroligt många sätt att förmedla sexighet och nakenhet på utan att hamna där.

Personligen har jag från start bestämt mig för att låta mitt flöde vara vara näst intill fritt från mage och rumpa. Anledningen? Jag vill ta hänsyn till de som blir stressade av fenomenet. För mig blir det lika tydligt att jag är stark och tränad även i tights och långärmad tröja. Jag lever i hopp och tro om att jag minska stressen och kroppshetskänslor genom att jobba så. Och hey, det finns ju ett helt gäng därute som ni kan inspireras av.

Jag är såklart nyfiken på vad ni säger om saken.

Kram från Alexandra

Så står jag här och posar med magen bar. Snacka om dubbelmoral. Nä men skämt och side. Älskar hur träningsmodet ser ut och jag hoppas att ni håller med om att det finns olika sätt att visa kroppen på?!

 

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar