Annons
Annons

ALLA KAN GÖRA ARMHÄVNINGAR!?


 

Ni har väl inte missat att jag en gång i månaden ansvarar för att dela med mig av träningstips i aim’ns nyhetsbrev?! Om du inte redan har signat upp dig tycker jag att du ska göra det på studs.

Denna månadens tips rör världens vanligaste övning?! Som trots det kanske inte alltid är det inte så lätt att utföra. Vi snackar armhävningar. Så för er alla som alltid har velat men aldrig har vetat hur ni ska gå till väga – här är en guide till er!

Annons

Till att börja med. Välj om du vill jobba med armbågarna nära kroppen eller en bit ifrån. Skillnaden är att nära kommer åt baksidan av armen mer än när du jobbar med armbågarna brett isär, då ligger fokus mer på bröst. (Du kan såklart variera mellan dessa om du vill.)

För den smala armhävningen gäller det att suga in armbågarna mot kroppen och hitta kontroll i skulderbladen och verkligen ta kraft och hjälp av baksida armar och rygg. När du jobbar med brett grepp gäller samma skulderbladskontroll men även att sänka axlar så att de kommer så långt från öronen som möjligt.

Placera armarna rakt under axlarna, välj om du vill jobba på tå eller på knä. Genom hela rörelsen gäller spänd mage. Minst lika viktigt att hålla nacken rak och stark, ser många som ”tappar huvudet” när tröttheten tar vid. Det är synd! Då missar vi massa bra jobb för att stärka upp hållningen i övre delen av ryggen och nacken

Vill du underlätta för dig själv gör du push upen mot ett räcke eller bänk, typ de första två veckorna för att sedan testa på knä eller köra explosiva.

En explosiv push up gör du genom att komma hela vägen ner i marken med bröstet, lyfta upp armarna från underlaget och sedan trycka ifrån med full kraft, samtidigt som du spänner magen allt vad du har. Du kan komma upp till knä eller tåposition. Den explosiva varianten är enklare än att göra på knä och bidrar snabbt till att hitta rätt muskler för att kunna avancera till knä eller tå.

Generellt så är hållningen viktigast. Filma dig själv för att se hur det ser ut, jämför med mina bilder. Hellre få med perfekt teknink än tvärtom. Börja på en nivå som känns rimlig för dig, kör samma variant av armhävning 3 ggr/ vecka i 2 veckor, efter 2 veckor är det dags att ta sig an nästa nivå.

Antal allt från 1-15 x 1-4 varv helt beronde på vad du har för utgångspunkt. Armhävningar är för alla som kan hålla en perfekt planka i 30 sekunder.

Armhävningar är bra för: Biceps, triceps, axlar, rygg och mage

Lycka till!

(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar